Dark Light

Nu veel mensen thuis aan het werk zijn, is dit het perfecte moment om het kantoorpand een goede make over te geven! De werkplekken weer helemaal klaarmaken voor als er weer op kantoor gewerkt mag worden. Dan is straks iedereen nóg blijer om weer op kantoor aan de slag te gaan! Maar hoe doe je dat, zo’n kantoor make-over? Dat lees je in deze blog!

Likje verf

Een makkelijke en snelle manier om het kantoor een beetje op te frissen, is door de muren een likje verf te geven. In veel kantoren zie je witte muren, maar waarom eigenlijk? Er zijn verschillende kleuren die zorgen voor energie, creativiteit of juist rust en concentratie. Oranje zorgt bijvoorbeeld voor energie en blauw bevordert de productiviteit. Zeker een goed idee dus om een muur een kleurtje te geven. Niet alle muren hebben een kleur nodig, één muur per ruimte is voldoende!

Voldoende daglicht

Het kan best pittig zijn om na een lange tijd weer op kantoor te werken. Om iedereen een beetje scherp te houden, is daglicht heel belangrijk. Weinig mensen kunnen goed werken in een donkere ruimte. Van daglicht krijg je een stuk meer energie dan van lampen, dus laat het maar binnenkomen! Voor een kantoor zijn jaloezieën op maat of shutters erg geschikt. Deze zorgen voor de nodige privacy, zijn praktisch en laten voldoende licht binnen. Ook plissé gordijnen kunnen een goede oplossing zijn. Doordat deze aan de zijkanten bevestigd worden, kun je ze alleen het onderste gedeelte van het raam laten bedekken. Dit voorkomt dat mensen afgeleid worden door dingen die buiten gebeuren!

Planten

Een kantoor zonder planten? Dat is geen optie! Behalve dat planten zorgen voor een gezellige sfeer, hebben ze ook veel voordelen. Zo zijn er bijvoorbeeld luchtzuiverende planten. Deze zorgen ervoor dat het niet muf wordt binnen en dit zorgt voor een betere concentratie. Een natuurlijke look laat iedereen ook meer op zijn of haar gemak voelen.

Werkplekken

Natuurlijk is de uitstraling van het kantoor onwijs belangrijk en dit heeft invloed op de productiviteit, maar de werkplek is misschien nog wel belangrijker. Het is belangrijk dat iedereen een goede plek heeft en daar hoort een goede tafel en stoel bij. Het beste is om te kiezen voor een verstelbare stoel, zodat iedereen deze naar zijn of haar lengte kan stellen. Tegenwoordig zijn sta-bureaus ook erg populair en dat is niet voor niets! Dit draagt bij aan een gezondere levensstijl en voorkomt een dipje tijdens werk.

Related Posts