Dark Light

We weten allemaal dat witte schoenen niet wit blijven. Het lijkt wel alsof witte schoenen vlekken aantrekken. Toch wil je natuurlijk het allerliefste jouw witte Balenciaga schoenen mooi houden. Hoe je dat voor elkaar krijgt, lees je hieronder.

1. Voorkom ongelukjes

Het is wellicht makkelijker gezegd dan gedaan, maar je moet ongelukjes voorkomen. Hiermee bedoelen we dat je probeert te voorkomen dat jouw schoenen vies worden. Gelukkig heb je hiervoor alleen een water- en vuilafstotende spray nodig en een poetsdoek. Met een water- en vuilafstotende spray zorg je ervoor dat water geen kans maakt bij jouw schoenen. Spuit de schoenen hiermee in voordat je ze gaat dragen. Een goed begin is het halve werk.

2. Azijn

Wanneer je stoffen witte schoenen hebt hoef je niet meteen in paniek te raken wanneer er een vlekje op jouw schoen zit. Je kunt dit namelijk makkelijk schoonmaken met azijn, water en soda. Maak hier een mengelmoesje van en smeer vervolgens jouw schoenen hiermee in. Je spoelt het goedje er later weer af met koud water en jouw exclusieve schoenen zullen weer blinken! Wel is het belangrijk om eerst te testen op een opvallend stukje van jouw schoen.

3. Maak ook de veters schoon

Wanneer jij jouw witte schoenen volledig hebt lopen opboenen, is het belangrijk om ook de veters erbij te betrekken. Al zijn jouw schoenen stralend wit, wanneer de veters donkerder zijn dan de rest van jouw schoen kan dit de aandacht trekken. Je kunt veters eenvoudig in de wasmachine wassen. Zorg er wel voor dat je de veters in een waszakje doet. Laat vervolgens de veters drogen en trek jouw luxe heren pantoffels aan terwijl je wacht. Later doe je de veters weer in de schoenen en je zult het verschil goed zien.

4. Houd de zolen wit

Bij de zolen geldt hetzelfde als bij de veters: wanneer deze niet wit zijn en de rest van de schoen wel, lijkt het alsnog niet schoon. De zolen van witte schoenen kunnen namelijk na verloop geel verkleuren. Dit komt omdat je dan veel met jouw witte schoenen in de zon hebt gezeten. Natuurlijk kun je dit voorkomen door niet met jouw schoenen in de zon te zitten, maar dat kun je bijna niet vermijden. Wanneer je vergeelde zolen weer wit wil krijgen kun je dit oplossen met een zogenaamde softgun. Als de zolen vies zijn geworden kun je dit makkelijk schoonmaken met een natte doek. 

Related Posts