Dark Light

Zo creëer je een gezond kantoor

Aandacht besteden aan gezond personeel is actueler en belangrijker dan ooit. Logisch, want gezonde mensen zijn productiever en voelen zich fijner. Dit draagt ook weer bij aan de werksfeer en het imago van een bedrijf. We weten allemaal dat bijvoorbeeld een gezonde lunch hier aan bijdraagt, maar er zijn nog veel meer dingen die bijdragen aan een gezond kantoor. Je leest ze hier.

Fiets- en sta werkplekken

Er zijn al veel zit-sta werkplekken op de markt, waarmee personeel makkelijk kan wisselen van houding. Daarnaast zijn fiets-werkplekken erg populair. Dit zorgt voor meer beweging en houdt je dus vitaler. Wist je dat je bijvoorbeeld met staand werken wel 30% meer calorieën verbrand? Een andere manier om aan extra beweging te komen is door middel van wandelen tijdens de pauze. Al is het maar een kwartiertje, alle beetjes helpen.

Uitdagend interieur

De inrichting van je interieur heeft invloed op de vitaliteit van je medewerkers. Het is belangrijk om een kantoor gezond en duurzaam in te richten. Het gaat hierbij niet alleen om de meubels in het kantoorpand, maar ook om de gehele uitstraling. Verf die saaie witte muren eens blauw of oranje, of geef meer karakter aan je kantoor door middel van schilderijen, posters of een stellingkast met leuke items. Dit maakt een kantoor gezellig, maar ook een beetje huiselijk. Wil je weten hoe je dit kan realiseren in jouw kantoor? Kijk dan eens bij Kato.

Lopend vergaderen

Het is bewezen dat door te lopen de hersenactiviteit en connectie wordt verhoogt waardoor mensen creatiever worden. Daarnaast biedt lopen nog meer voordelen: je spijsvertering wordt geactiveerd en je doorbloeding wordt beter. Heb je een informele meeting? Kies er dan voor om te wandelen, dan krijg je meteen een gezonde dosis vitamine D én wat extra zuurstof binnen.

Goede werkhouding

Het is van belang dat de werkhouding van het personeel goed is. Als je personeel niet achter een bureau werkt die goed is ingesteld, ontstaan er al snel rug- nek- of schouderklachten. Dit kan worden verholpen door genoeg aandacht te schenken aan de zithouding, maar ook door bijvoorbeeld te werken met extra schermen en niet alleen met een laptop.

Related Posts