Dark Light

Anno 2022 is ledverlichting een van de meeste gebruikte lichtbronnen in Nederland. De opmars gaat ten koste van de gloeilamp, spaarlamp en halogeenlamp. Toch is nog lang niet iedereen overtuigd van dit type verlichting. Voornamelijk de prijs is nog een sta-in-de-weg. Toch heeft ledverlichting een aantal hele grote voordelen. Hieronder geven we drie redenen waar jij, ondanks de prijs, toch voor ledverlichting zou moeten kiezen.

1. Duurzame verlichting

Hedendaags is duurzaamheid één van de hoofdonderwerpen in onze samenleving. Daarom is één van de belangrijkste redenen om voor ledverlichting te kiezen het feit dat dit type lamp een veel duurzamere keuze is in vergelijking met de bovengenoemde alternatieven. De ledlamp verbruikt in vergelijking met de gloeilamp namelijk 90 procent minder energie! Een goede bijkomstigheid tegenwoordig, wanneer de energieprijzen de pan uit rijzen. Hierdoor blijkt ledverlichting dus wel een dure investering op korte termijn, maar op lange termijn is het een stuk voordeliger. En naast dat het goed is voor je portemonnee, draag je ook een steentje bij aan het klimaat.

2. Ledverlichting gaat langer mee

Gloei- en spaarlampen gaan relatief snel kapot. Wanneer je dit soort lampen thuis hebt hangen, moet je er geregeld eentje vervangen. De levensduur van ledlampen ligt in vergelijking met gloeilampen en spaarlampen namelijk een stuk langer. Gemiddeld gaat een ledlamp zo’n 25 keer langer mee dan een gloei- of halogeenlamp. Daarnaast kan een ledlamp ook wel tegen een stootje omdat er niet gebruik wordt gemaakt van gloeidraad.

3. Een legio opties met ledverlichting

Als laatst heeft ledverlichting talloze mogelijkheden om van te profiteren. Er zijn vele verschillende soorten ledverlichting zoals LED spots, highbays, LED panelen en LED strips. Daarnaast zijn er ook nog veel accessoires die je bij je ledverlichting kunt gebruiken. Zo krijg je vaak een afstandsbediening bij je ledverlichting. Hiermee kun je zelf het kleur van je licht instellen en kun je ook het licht dimmen op de juiste felheid. Verder kun je LED profielen gebruiken voor jouw LED strips, waarmee kun je jouw LED strips mooi weg kan werken zonder verlies van licht. Daarnaast kun je de ledverlichting overal gebruiken, niet alleen in je huis maar ook op kantoor, in grote loodsen of op bouwplaatsen.

Related Posts