Dark Light

Na een intensieve sportavond heb je vaak veel honger. Het is goed om te letten op wat je gaat eten. Niet iedere maaltijd is geschikt voor na het sporten. Het is zeker wel belangrijk om naar het sporten jezelf te voorzien van een maaltijd. Zo zijn proteïnen goed voor de spieren en de koolhydraten zijn belangrijk om het glucose-level op niveau te houden. Daarnaast kan vocht natuurlijk ook niet ontbreken naar het sporten. Welke maaltijden zijn nu precies geschikt om te nuttigen naar een intensieve work-out? Van een stukje fruit tot plantaardige eiwitten, lees verder en weet binnenkort welke maaltijd jij gaat eten naar het sporten.

Fruit

Het fruit is een grote bron aan vitamine C. Uit het fruit wordt veel kalium gehaald en dat is goed voor de bloeddruk en je spieren. Bananen zorgen als extraatje ook nog eens voor het glucose-level; deze wordt op peil gehouden. Daarnaast worden beschadigde spieren sneller herstelt door een fruithapje. Het is niet misschien niet voor de hand liggend, maar ook kiwi met schil zit bordervol belangrijke voedingsstoffen. Juist in de schil zitten de belangrijke voedingsstoffen. Houd jij er niet van om het schil puur om te eten? Kies er dan voor om de kiwi in haar geheel te blenden.

Zalm

Zalm is een vissoort wat voorzien is van een grote dosis proteïnen. De proteïne zorgt voor de groei en instandhouding van je spieren. Na het sporten worden je spieren sneller helt door de omega-3 vetzuren in de zalm. Het beste is om de zalm gestoomd te bereiden. Op deze manier gaan er namelijk weinig voedingsstoffen verloren. Daarnaast bevat zalm ook een hoop plantaardige eiwitten.

Pita met humus

Een keer een andere maaltijd die je niet vaak voorbij hoort komen: een volkoren pita broodje met humus. Het humus in een gerecht is een puree op basis van kikkererwten en sesamzaadzaus. De kikkererwten zijn rijk aan plantaardige eiwitten en daardoor een goede voeding voor je spieren. In het volkoren pita broodje zitten de nodige koolhydraten verwerkt. Door het eten van deze combinatie wordt het energielevel op peil gehouden.

Plantaardige eiwitten

Naast alle maaltijden die je bereid, kan je ook mee-eten met de dagelijkse kost van je huishouden. Door hier plantaardige eiwitten aan toe te voegen, zorg je voor een perfecte maaltijd voor na het sporten. De plantaardige eiwitten van Superfoodies zijn onbewerkt en dus geheel vrij van synthetische toevoegingen. De plantaardige eiwitten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hoeveelheden. Het is een mix van poeder, zodat je het gemakkelijk kunt toevoegen aan iedere gewenste maaltijd. Bekijk de verschillende mogelijkheden van de plantaardige eiwitten bij Superfoodies.

Drinken

Naast het eten moet er natuurlijk ook voldoende worden gedronken. Water is een belangrijke bron om te kunnen leven. Al het uitgaande vocht moet worden vervangen door water. Nu is dit natuurlijk niet nauwkeurig te meten en dat hoeft ook niet. Na afloop van een work-out moet je minimaal twee glazen met water drinken. Verder moet je gedurende de dag natuurlijk ook voldoende water binnen krijgen. Het advies is om gedurende de dag anderhalf tot twee liter water te drinken. Dit is een hoeveelheid van zeven tot tien glazen.

Related Posts