Dark Light

De vogeltjes beginnen weer te fluiten, de bloembollen beginnen uit te komen en de bladeren komen aan de boom. Dat betekent maar een ding: lente! In de lente gaan we massaal naar buiten en brengen we meer tijd door in onze achtertuin. En laat ook jouw kinderen genieten van het mooie weer. Tablets weg, telefoons uit en op naar buiten! Hieronder staan vijf leuke activiteiten die jij in de tuin kunt doen met jouw kids.

1. Bouw een hut

Of dat nou binnen of buiten is: kinderen zijn er dol op om een hut te mogen bouwen. Maar vooral de tuin is hiervoor een ideale plek. Maak een plek vrij op het kunstgras van Kunstgras Gigant en laat de kinderen hier een hut op bouwen. Tijdens deze activiteit kunnen ze namelijk hun fantasie kwijt én creativiteit, want met de gekste voorwerpen kan er een hut worden gebouwd.

2. Ga picknicken

Hoe leuk is het om te picknicken met jouw kinderen, of in de tuin te lunchen? Lekker met z’n allen genieten van het zonnetje en het gezelschap met elkaar. Leg een kleed of een laken neer op het kunstgras van kunstgrasgigant.nl/contact/vestiging-lisserbroek, samen met lekkere broodjes, heerlijk beleg, een vers sapje of limonade en regel servies dat geschikt is voor buiten. Jouw kinderen zullen hier gegarandeerd dol op zijn!

3. Tekenen met stoepkrijt

Liggen er in de achtertuin veel tegels? Dan is het leuk om de creativiteit van de kinderen de vrije loop te laten gaan, namelijk met stoepkrijten! Hiermee kun je tekenen op de stoep. Je kunt de kinderen simpelweg een tekening laten maken, maar je kunt ook een parcours tekenen. Denk bijvoorbeeld aan hinkelen.

4. Op zoek naar beestjes

Een tuin is leerzamer dan je denkt. Er leven namelijk behoorlijk wat beestjes in de natuur. Ga daarom op zoek met jouw kinderen naar deze beestjes en spijker jouw kinderen wat kennis bij. Waarschijnlijk vinden jouw kids dit geweldig! Je kunt deze beestjes heel makkelijk opsporen. Zo kun je bijvoorbeeld stampen op de grond om wormen omhoog te laten komen, maar je kunt ook – nog eenvoudiger – gewoon een tegel omdraaien. Zo zie je vanzelf wat er onder de grond leeft.

5. Begin een moestuintje

Kinderen zijn over het algemeen ontzettend nieuwsgierig. Daarom is het beginnen van een klein moestuintje een leuke tuinactiviteit. Zo leren ze meer over hoe planten groeien, wat de beste plek is voor een moestuin en natuurlijk hoe je de planten moet onderhouden. 

Related Posts

IJsbaden

Inhoud IJsbaden Alertheid verhogen Koel sneller af na het sporten Pijnbestrijding en herstel Meer informatie? IJsbaden Een warm…