Dark Light

Tijdens het werk ben je vaak geconcentreerd bezig, maar je moet soms ook even ontspannen. Hoe doe je dat als je op kantoor bent en even een momentje voor jezelf wil hebben? Voor iedereen werkt wat anders, maar het is wel fijn om even wat voor jezelf te kunnen doen. Ga even wat lezen, schrijven, chatten met anderen, een spel spelen, of loop even een rondje over de gangen of ga naar buiten. Misschien heb je op kantoor wel iemand waar je even je gedachten mee wil wisselen zodat je weer gemotiveerd aan het werk kunt. Las in ieder geval een pauze in wanneer het nodig is en ga dan even wat anders doen dan bijv. naar een beeldscherm staren. Daar word je namelijk niet vrolijker van en als je inspiratie op is, is even wat anders doen het beste wat je kunt doen.

Schrijf van je af

Het zou een optie kunnen zijn om in de pauze even van je af te typen wat er gaande is. Waar loop je tegenaan, waar irriteer je je aan of waar denk je aan? Dit is een manier om hetgeen wat er in je omgaat even los te laten en dan weer de focus op je werk te hebben. Sommige mensen doen dit ook bewust en vinden het fijn om dat te doen, zodat ze even hun aandacht weer beter bij het werk kunnen houden. Daarom kan dat een leuke kantoorbezigheid zijn in de pauze want je doet het voor je eigen gezondheid en gevoel.

Chatten met je beste vriend(in)

Als je alleen op kantoor bent is dat een optie om toch even in contact te komen met iemand en wat gedachten te wisselen. Maar als er iemand op kantoor is, dan is het leuker om daar even een praatje mee te maken of om samen even een rondje te wandelen misschien in de pauze. Frisse lucht zal namelijk iedereen goed doen.

Online gamen

Wat sommige mensen ook doen is even ontspannen door een gokje te wagen. Je kunt dan met eigen geld spelen als je een casino account hebt. Houd het wel kort want op kantoor moet je er niet te lang mee bezig zijn, voordat je het weet ben je uren verder vanwege de gezonde spanning! Misschien moet je nog even een bedrag op je account zetten en dat kan dan snel met iDeal of een andere betaalmethode. Zo kan je dan storten en lekker spelen!

Sporten in de kantine?

Misschien heb je op je werk wel een voetbaltafel staan, of tafeltennis? Even lekker je gedachten op wat anders focussen en even sporten in de pauze. Je hebt plezier samen, het is goed voor je conditie en je bent even onder de mensen. Alleen maar fijn als je daar op deze manier op je werk mee om kan gaan en dit je wordt aangeboden. Als het er nog niet is en het spreekt je aan dan zou je het eens kunnen bespreken en wie weet kun je binnenkort dan wel samen sporten in de kantine. In de pauze is het namelijk leuk om even wat anders te doen wat niets met je werk te maken heeft.

Wandelen in de frisse lucht

Fijn om in de pauze even uit het gebouw te kunnen lekker een ronde wandelen. Dit kan alleen maar ook met een collega’s. Even een stukje fruit eten of een boterham, kletsen, genieten van de pauze en dan weer vol energie aan het werk.

Related Posts

Waarom sporten belangrijk is

Inhoud Fysieke gezondheidMentale gezondheidSportattributen Sporten is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl en heeft positieve effecten op…

IJsbaden

Inhoud IJsbaden Alertheid verhogen Koel sneller af na het sporten Pijnbestrijding en herstel Meer informatie? IJsbaden Een warm…