Dark Light

Als ondernemer wil je waarschijnlijk dat jouw bedrijf groeit. Hoe groter jouw bedrijf is, des te meer geld er in het laatje komt. Door bepaalde ontwikkelingen kan jouw onderneming van de ene op de andere dag flink groeien. Helaas komt groei de meeste bedrijven niet aanwaaien. Wil je graag groeien, maar lukt dit (nog) niet? Dan kan bedrijfskrediet jou hier mogelijk een handje bij helpen. Zakelijk krediet is alleen niet het eerste waar ondernemers aan denken die groei voor ogen hebben. Toch kan dit krediet er wel degelijk voor zorgen dat jouw bedrijf groeit. In deze tekst vertellen wij jou hoe dit precies zit. 

Niet langer wachten op openstaande facturen

De producten of diensten die een klant bij jouw bedrijf afneemt, breng je in rekening. Hiervoor stel je een factuur op. Zo’n factuur kun je direct na aankoop sturen, maar veel bedrijven factureren op een vaste dag in de week of maand. Sommige klanten betalen binnen de kortste keren, maar helaas gebeurt dit lang niet altijd. Gevolg hiervan is dat er mogelijk niet genoeg geld beschikbaar is om in te springen op ontwikkelingen binnen jouw branche. 

Om te voorkomen dat je de boot mist en de concurrentie jou voorbijstreeft, vraag je zakelijk krediet aan. Hiermee los je een tijdelijk tekort aan liquide middelen op. Daarnaast kun je met bedrijfskrediet dagelijkse uitgaven van jouw bedrijf financieren. Grote voordeel hiervan is dat je niet langer afhankelijk bent van openstaande facturen. Hierdoor kun je investeren op momenten dat het nodig is en dat zorgt er mogelijk voor dat jouw bedrijf groeit.

Grotere voorraad aanleggen

Verkoop je producten met jouw bedrijf? Dan werk je met een voorraad. Doordat je producten op voorraad hebt, kun je jouw klanten snel van dienst zijn. Als de voorraad niet bepaald groot is, kan dit de groei van jouw bedrijf in de weg staan. Waarom? Omdat je niet aan de toenemende vraag kunt voldoen. Overweeg in dat geval de voorraad uit te breiden. Dit kan alleen als je hier de financiële mogelijkheden voor hebt. Is dit niet het geval? Vraag dan bedrijfskrediet aan. Je hoeft in dat geval niet meer te wachten tot jouw klanten hun facturen betalen, maar je kunt de voorraad vergroten met behulp van bedrijfskrediet. 

Hoe ziet zakelijk krediet eruit?

Door bedrijfskrediet aan te vragen, kun je ervoor zorgen dat jouw bedrijf groeit. Voordat je deze financiering aanvraagt, ben je ongetwijfeld benieuwd hoe zakelijk krediet er precies uit ziet. Als je kiest voor bedrijfskrediet, zet een geldverstrekker een geldbedrag voor jou klaar. Je bepaalt zelf hoeveel geld je opneemt en wanneer je dit doet. Het geld dat je gebruikt, los je af door telkens een gedeelte terug te betalen. Boven op deze aflossing betaal je rente. Je betaalt overigens alleen rente over het geld dat je daadwerkelijk gebruikt. Geld dat je aflost, kun je in een later stadium opnieuw gebruiken.

Groeien met behulp van een zakelijke lening

Bedrijfskrediet is niet voor iedere ondernemer toereikend om groei te bewerkstelligen. Zo kan het zijn dat je moet investeren in een nieuwe machine of jouw bedrijf uit moet breiden om te groeien. In dat geval biedt een zakelijke lening uitkomst. Deze financieringsvorm is uitermate geschikt voor langlopende investeringen, zoals een uitbreiding. Grootste verschil met zakelijk krediet is dat een geldverstrekker het geld in één keer op jouw rekening stort. Hierdoor kun je er direct de gewenste investering mee doen. Omdat je het hele geldbedrag in één keer tot jouw beschikking krijgt, betaal je ook rente over het gehele bedrag.

Related Posts

Isolatieplaten

Inhoud Isolatieplaten Welke Isolatieplaten bestaan er? Dak-, vloer- en muurisolatie Isolatieplaten kopen bij Sleiderink Isolatieplaten Bij het isoleren…