Dark Light

Er zijn verschillende redenen waarom je last kunt hebben van wallen. We gaan hier kijken naar de verschillende oorzaken voor wallen en wat je kunt doen aan de wallen onder je ogen.

Vermoeidheidswallen

Deze wallen kun je op elke leeftijd krijgen omdat ze veroorzaakt worden door te weinig slaap. Het zijn donkere kringen onder je ogen die ook vocht kunnen vasthouden. De beste oplossing is goed slapen en rust pakken. Je kunt daarnaast ook een hydraterende crème onder je ogen inmasseren zodat je huid goed gehydrateerd wordt. Met de massage zorg je ervoor dat je lichaam het overtollige vocht kan afvoeren.

Vetwallen

De grootste oorzaak voor vetwallen onder je ogen is veroudering. Vet hoopt zich op onder je ogen omdat het bindweefsel zwakker wordt als je ouder wordt, hierdoor zakt het vet naar beneden. Vetwallen kunnen je dan een vermoeide uitstraling geven omdat ze lijken op de wallen die je krijgt van vermoeidheid.

Met een ooglidcorrectie kunnen deze vetwallen worden verminderd. Tijdens deze behandeling worden het vet en de losse huid aangepakt en zul je er weer fris uit komen te zien.

Vochtwallen

Veroudering zorgt ook voor een afname van collageen in de huid. Collageen zorgt voor de elasticiteit in je huid en als dit afneemt, trekt vocht in het huidoverschot onder je ogen. Hierdoor ontstaan er vochtwallen.

Je kunt oogleden liften en het overtollige huid zo verwijderen. Hierna zullen je ogen er weer jong en fris uitzien. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Dan kun je een gratis consult boeken om de mogelijkheden met een arts te bespreken.

De behandeling

Je oogleden worden behandeld door een oogchirurg. Tijdens een ooglidcorrectie maakt de arts een sneetje in je oogleden onder lokale verdoving. Hij of zij haalt dan het overtollige vet en huid weg, en hecht daarna je huid. Een behandeling duurt iets langer dan een half uur. Je hebt wel een week nodig om terug te keren naar de dagelijkse bezigheden. 

Related Posts

Solana

Velen van ons zijn inmiddels bekend met de Bitcoin. De bitcoin is een cryptovaluta, wat wellicht in de…