Dark Light

IJsbaden

Een warm bad kent iedereen wel, maar nu hebben we het over een ijsbad. Dit is geen bad met warm water, maar juist een bad met koud ijs. Waarom zou je een ijskoud bad nemen als er ook een mogelijkheid tot een verwarmd bad is? Dit gaan wij aan je uitleggen door een aantal voordelen van een ijsbad uit te lichten.

Alertheid verhogen

Door de koud wordt je meteen wakker en sta je meteen aan om vol gas te gaan. Een ijsbad heeft een hogere bloeddruk, snellere ademhaling en een verhoogde hartslag tot gevolg. Deze drie dingen zijn nou net de drie ingrediënten voor een het verhogen van je alertheid. Maar hoe kan dit? Door de koude omgeving ga je je spieren aanspannen waardoor je vaten worden vernauwd. Dit zorgt voor een verhoogde bloeddruk.

Koel sneller af na het sporten

Heb jij geen tijd te om na het sporten even rustig af te koelen? Neem dan een koude douche naar een intensieve training. Wil je nog effectiever te werk gaan? Dompel jezelf dan onder in een koud bad. Je lichaam komt een stuk sneller weer op temperatuur. Een leuke bijkomende extra is dat het ook nog eens de ontstekingen verminderd.

Pijnbestrijding en herstel

Als je pijn hebt wordt er vaak gebruik gemaakt van een verkoelende zak met ijs. De kou zorgt voor het afnemen van de zwelling. De snelheid van de pijnsignalen wordt vertraagd, waardoor de pijn minder snel binnenkomt in je hersenen. Het gevoel van pijn wordt om deze manier verminderd. Sporters willen graag een zo snel mogelijk herstel, zodat de sport weer snel kan worden opgepakt. Het advies is om eerst in warm water te stappen en vervolgens in een koud bad. Dit kan het herstel verbeteren en eventuele vermoeidheid verminderen.

Meer informatie?

Ben jij na het lezen nieuwsgierig geworden naar een ijsbad? Dan ben je bij Icetubs aan het juiste adres. Zij bieden een prachtig ijsbad aan om jouw eigen grenzen te verleggen. Ben jij benieuwd of je de kou wel aan durft? Test het uit door thuis een koude douche te nemen.  

Related Posts

Waarom sporten belangrijk is

Inhoud Fysieke gezondheidMentale gezondheidSportattributen Sporten is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl en heeft positieve effecten op…

Koude handen op de motor

Inhoud Koude handen op de motor Verwarmde motorhandschoenen.Soepel en flexibelVoordelen verwarmde motorhandschoenenConclusie Koude handen op de motor  Wanneer de…