Dark Light

Kinderen spelen tegenwoordig steeds minder buiten. In plaats daarvan zitten ze binnen achter hun computerschermen en tablets. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor hun gezondheid en ontwikkeling. Het is daarom belangrijk om kinderen te stimuleren om meer buiten te spelen. In deze blog geef ik je daarom handige tips om je kinderen op een leuke manier meer naar buiten te krijgen met behulp van buiten speelgoed.

Maak buiten spelen leuker dan binnen spelen

Als je wilt dat je kinderen meer buiten gaan spelen, moet je ervoor zorgen dat dit minstens net zo leuk is als binnen spelen. Dit kun je doen door het buiten spelen aantrekkelijker te maken dan het spelen met tablets en computerspellen. Dit kan door interessant buitenspeelgoed aan te bieden. Denk aan ballen, springtouwen, hinkelspelletjes en waterspeelgoed zoals zwembaden en glijbanen.

Combineer het buiten spelen met sociale interactie

Kinderen spelen vaak binnen omdat ze zich daar veilig voelen en omdat ze dan bij vriendjes en vriendinnetjes kunnen zijn. Het is dus belangrijk om ook buiten sociale interactie te stimuleren. Dit kan door bijvoorbeeld een speeldate met vriendjes of vriendinnetjes te organiseren in de tuin. Buiten spelen wordt zo een stuk gezelliger.

Laat kinderen zelf initiatief nemen

Laat je kinderen zelf ideeën bedenken om buiten te spelen. Dit vergroot hun creativiteit en zorgt ervoor dat ze meer betrokken zijn bij het proces. Geef ze de ruimte om te experimenteren met buitenspeelgoed en geef ze het vertrouwen om dit zelf te ontdekken.

Maak het buiten spelen een gewoonte

Het is belangrijk om regelmatig naar buiten te gaan en het buiten spelen een gewoonte te maken. Spreek bijvoorbeeld af dat je na het avondeten altijd even naar buiten gaat om te spelen. Zo raakt je kind gewend aan het buiten spelen en zal het steeds vaker uit zichzelf buiten gaan spelen.

Laat kinderen de natuur ontdekken

Buiten spelen is niet alleen leuk, maar ook nog eens ontzettend leerzaam. Het is goed voor de motoriek en stimuleert de ontwikkeling van de fantasie en creativiteit. Laat je kinderen dus de natuur ontdekken. Ga samen wandelen, zoek naar insecten en planten en experimenteer met zand en water.

Buiten spelen is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling en gezondheid van kinderen. Door buiten spelen interessanter te maken dan binnen spelen en door het buiten spelen een gewoonte te maken, zorg je ervoor dat je kinderen graag tijd doorbrengen in de buitenlucht. Veel speelplezier!

Related Posts

Koude handen op de motor

Inhoud Koude handen op de motor Verwarmde motorhandschoenen.Soepel en flexibelVoordelen verwarmde motorhandschoenenConclusie Koude handen op de motor  Wanneer de…

Waarom sporten belangrijk is

Inhoud Fysieke gezondheidMentale gezondheidSportattributen Sporten is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl en heeft positieve effecten op…