Dark Light

Als je op zoek bent naar een stijlvolle, duurzame en betaalbare manier om je tuin er fantastisch uit te laten zien, dan is er geen betere keuze dan Douglas hout. Dit duurzame hout is afkomstig van de Douglasspar en en is vrij eenvoudig te verkrijgen voor een betaalbare prijs. In dit artikel nemen we je mee door de 7 belangrijkste redenen waarom je Douglas hout zou moeten gebruiken in je tuin.

Duurzaamheid

Douglas hout is een zeer duurzaam materiaal en heeft van nature een hoge weerstand tegen schokken en stoten. Het is ook resistent tegen weersinvloeden, waardoor het perfect is voor gebruik in de buitenlucht. Doordat het duurzaam is, gaat het lang mee en zal je er dus voor een lange tijd van kunnen genieten. In tegenstelling tot andere houtsoorten hoeft Douglas hout ook niet behandeld te worden met chemicaliën om het te beschermen tegen schimmels, insecten en rot.

Milieu vriendelijk

Douglas hout is een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout. Het is namelijk een hernieuwbare grondstof en wordt geproduceerd in Europa. Dit betekent dat Douglas hout minder transport kilometers nodig heeft, waardoor het ook beter is voor het milieu. Het wordt geproduceerd volgens strenge Europese regelgeving, waardoor je er zeker van kunt zijn dat het uit verantwoord beheerde bossen komt.

Het kan van kleur veranderen

Wanneer je Douglas hout net gekocht hebt is het in de meeste gevallen roodachtig bruin. Na verloop van tijd zal het hout door blootstelling aan de zon lichter worden, waardoor het een mooie en natuurlijke uitstraling krijgt. Als je het hout liever in de oorspronkelijke kleur wilt behouden, dan kun je er voor kiezen om het te behandelen met beits of door het te oliën.

Bewerkbaarheid

Douglas hout is makkelijk te bewerken en te monteren. Dit betekent dat je er prachtige constructies mee kunt maken, zoals tuinmeubelen, overkappingen, schuttingen en meer. Het is ook eenvoudig te zagen, te schuren en te boren, waardoor het voor de doe-het-zelver een goede materiaal is om mee te werken.

Veelzijdigheid

Douglas hout is in principe geschikt voor alle toepassingen in de tuin. Of je nu op zoek bent naar een terras, een pergola of schuur, met Douglas hout kun je alle kanten op. Het hout is ook geschikt voor gebruik als constructiemateriaal, omdat het sterk en veerkrachtig is.

Aantrekkelijke uitstraling

Douglas hout heeft een prachtige natuurlijke uitstraling en past perfect in een natuurlijke omgeving. Het warme en roodbruine hout geeft een rustieke uitstraling en gaat mooi samen met andere natuurlijke materialen. Je creëert hiermee een gezellige en huiselijke sfeer in je tuin.

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Douglas hout is een van de meest betaalbare houtsoorten en biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is een slimme investering omdat het materiaal duurzaam en lang meegaand, en daardoor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien zijn de kosten voor het onderhouden van Douglas hout veel lager dan bij andere houtsoorten.

Related Posts

Solana

Velen van ons zijn inmiddels bekend met de Bitcoin. De bitcoin is een cryptovaluta, wat wellicht in de…