Dark Light

Een e-sigaret bestaat uit een batterij, een clearomizer (tankje) en een coil. Bij sommige e-sigaretten zijn al deze onderdelen vervangbaar, bij sommige e-sigaretten is een deel van deze onderdelen vervangbaar en bij sommige e-sigaretten is er niks vervangbaar en dien je de complete e-sigaret te vervangen. Denk in het laatste geval bijvoorbeeld aan een wegwerp e-sigaret.

Wat is een batterij?

De batterij van een e-sigaret zorgt voor de stroom, zodat het stukje elektronica in de e-sigaret zijn werkt doet en ervoor zorgt dat de coil in de e-sigaret verhit wordt.

Wat is een clearomizer?

De clearomizer van een e-sigaret is het tankje, waar de vloeistof in gaat en waar de coil in zit. Je zet je mond dus ook aan de clearomizer om een hijsje te nemen. Hij beschikt daarom ook over een mondstukje.

Wat is een coil?

De coil van een e-sigaret is een heel belangrijk onderdeel. Het is namelijk het onderdeel wat zorgt voor de verdamping van de vloeistof. In een coil zit een gloeispiraaltje die verhit wordt door de stroom vanuit de batterij. Om dit spiraaltje zit katoen, wat de vloeistof opneemt. Omdat het gloeispiraaltje warm wordt, zal de vloeistof in het katoen verdampen en dat is hetgeen je inhaleert wanneer je een hijsje neemt.

Wat moet ik vervangen bij een e-sigaret?

Het belangrijkste onderdeel van de e-sigaret is de coil. Deze moet je met enig regelmaat vervangen, want deze slijt tijdens gebruik. Hoe lang je er precies mee kunt doen is afhankelijk van jouw gebruik, maar ook afhankelijk van de e-liquid die je gebruikt. Sommige e-liquids koeken vaak wat sneller aan waardoor de coil op een gegeven moment niet meer bruikbaar is. In de regel kun je met coils een week of twee doen, voordat je hem moet vervangen.

De batterij moet je op een gegeven moment natuurlijk ook vervangen. Deze zal niet eindeloos meegaan. In de regel gaat een batterij ongeveer een jaar mee. Op een gegeven moment zul je hem bijvoorbeeld niet meer kunnen opladen of gaat hij niet meer aan. Dan is ie waarschijnlijk defect en aan vervanging toe.

De clearomizer hoef je vrijwel nooit te vervangen. Hooguit moet je wel eens het glaasje vervangen omdat deze stuk is gegaan. Maar verder kan er eigenlijk niet heel veel kapot gaan aan een clearomizer, bij zorgvuldig gebruik.

Related Posts