Dark Light

Een goede outfit is het halve werk

Nog altijd gebeuren er veel motorongelukken met letsel, waarbij dit letsel beperkt had kunnen worden. Vaak gaat het om motorrijders die met een spijkerbroek, of zelfs korte broek, op de motor stappen. Ook dragen zij vaak geen motorjack, maar een simpel T-shirt of gewone jas. Hierdoor ben je niet beschermt tegen een vervelende val op het asfalt.

Je beschermt jezelf daarentegen wel door te kiezen voor professionele motorkleding. Denk hierbij aan een motorhelm, motorjack, motorhandschoenen, motorbroek en motorlaarzen. Deze kleding is gemaakt van speciale materialen die speciaal ontwikkeld zijn om de hevige klap en wrijving met het asfalt op te kunnen vangen. Hierdoor doe jij er in ieder geval alles aan om jezelf zo goed mogelijk te beschermen.

Dit kan jij zelf doen om jouw motor zomer klaar te maken

Een apk-keuring voor een motor is in Nederland niet verplicht. Wel is het daarentegen verstandig om zelf jouw motor goed te checken op de volgende punten. Controleer voor het motorseizoen van start gaat altijd eerst de lampen. Het wordt zomers laat donker, waardoor je dagen lang kunt rijden, zonder door te hebben dat de lampen stuk zijn. Wanneer je dan plotseling naar huis moet rijden in het donker, kom je voor een vervelende verrassing te staan. Check of jouw banden nog goed zijn voordat je onverwachts in een zomerse regenbui terecht komt. Intacte banden zijn essentieel voor voldoende grip. Check ook altijd goed de vloeistoffen van jouw motor. Zoals bijvoorbeeld de remvloeistof. Wanneer je merkt dat in de remvloeistof luchtbellen aanwezig zijn, kun je deze beter vervangen. Ten slotte is het van groot belang de accu op te laden. Deze kan, ook wanneer jouw motor stil heeft gestaan, leeg gelopen zijn.

Zorg dat je een motorverzekering af hebt gesloten

Als laatste kan jij ervoor zorgen dat je bent voorbereid op onverwachte situaties. Dit doe je door jezelf te verzekeren door middel van een speciale motorverzekering. Er zijn verschillende aanbieders, die deze verzekering aanbieden. Dankzij de motorverzekering bent u standaard verzekerd voor de schade die u met uw motor maakt bij anderen. Er zijn vaak ook mogelijkheden om ook de schade die wordt veroorzaakt aan uw eigen motor mee te verzekeren. Ons advies is om een motorverzekering te vergelijken met die van andere aanbieders, zodat je precies weet welke het beste aansluit op jouw situatie. 

Related Posts