Dark Light

De zithoek van jouw woonkamer is uiteraard niet compleet zonder mooie bijpassende salontafel. Maar hoe kies je eigenlijk de juiste salontafel uit voor jouw interieur? Waar moet je allemaal rekening mee houden? Je wil natuurlijk een praktische tafel die je daadwerkelijk goed kunt gebruiken maar het moet ook zeker esthetisch mooi in het geheel staan. Om jou te helpen de keuze voor de perfecte salontafel zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben we een stappenplan voor je ontworpen. Na het lezen van dit stappenplan weet jij precies waar je moet beginnen met je zoektocht en voordat je er erg in hebt ben jij de gelukkige eigenaar van een prachtige salontafel die perfect in jouw interieur past. Waar wacht je nog op? Bekijk snel onze tips!

De juiste hoogte

Veel mensen maken de fout dat ze direct de salontafel kopen die hun het eerst aanspreekt, ze zijn verliefd geworden op het model en gaan als een kip zonder kop over op de aankoop. Je voelt hem al aankomen… Dit is geen goed idee. Voor een fijn gebruik van de salontafel is de hoogte van de tafel namelijk erg belangrijk. Voor een fijne salontafel die niet storend is in de ruimte maar die ook niet onhandig is in gebruik (te laag), is het aan te raden om te kiezen voor een model die dezelfde hoogte heeft als de bank. Dit betekent dat de salontafel een hoogte heeft van pak ‘m beet 40 centimeter. Wanneer je graag op de bank eet en de salontafel ook ter ondersteuning tijdens het eten wil gebruiken raden we je aan om een salontafel aan te schaffen die 5 tot 10 centimeter hoger is dan de bank.

De goede vorm

Een andere belangrijke factor in het uitkiezen van een perfecte salontafel is toch zeker wel het kiezen van de juiste vorm. Er zijn veel verschillende vormen te verkrijgen wat het soms moeilijk maakt om een goede keuze te maken. We raden je aan om in de meeste gevallen toch echt te kiezen voor een model die goed past bij de kamer. Heb je bijvoorbeeld een rechthoekige kamer met daarin een hoekbank? Dan is het esthetisch aan te raden om een rechthoekige salontafel te kiezen. Wanneer jouw kamer veel ronde accenten heeft is het juist prachtig om een ronde of ovale salontafel neer te zetten.

Jouw zoektocht beginnen

Heb jij bepaald welke hoogte en welke vorm jij mooi vindt? Dan is het tijd om je te gaan oriënteren op de verschillende mogelijkheden. Door inspiratie op de doen en te visualiseren hoe de salontafels van Sfeer.nl nl in jouw kamer zouden staan kun je het best gebruik maken van de virtual showroom of het digitale lookbook. Het online winkelen voor een salontafel is vele malen makkelijker doordat je gebruik kan maken van de verschillende filteropties. Hierdoor kun je jouw zoekopdracht steeds verder verfijnen naar mate je een duidelijker beeld hebt van wat je graag zou willen. Winkelen bij een winkel zoals Sfeer.nl is bovendien prettig omdat je de garantie hebt dat je een salontafel ontvangt van alleen de beste kwaliteit. Zo weet je zeker dat je er jarenlang plezier van hebt.

Related Posts