Dark Light

We weten allemaal dat sport en beweging goed voor je is. Toch vinden we het vaak lastig om een gewoonte te maken om wekelijks te sporten. Dit is frustrerend, we willen heus wel! De kans is groot dat je al een abonnement hebt afgesloten en daar verder nog geen gebruik van maakt. Hier gaan we verandering in brengen! Met deze tips kun je je sportdoelen volhouden.

Kies iets wat je leuk vindt

Iets doen wat je niet leuk vindt, kost je veel energie. Zorg ervoor dat je iets vindt wat je leuk vindt om te doen. Je hoeft echt niet elke keer te staan springen om te gaan, maar het helpt zeker wanneer je iets kiest dat je leuk vindt en niet altijd haat. Zo zul je op langere termijn niet zo veel energie kwijt zijn aan jezelf motiveren, je gaat gewoon en komt vol energie bij het sporten vandaan.

Bovendien is het handig op verschillende leuke oefeningen te vinden. Elke keer hetzelfde doen is eentonig en raak je snel op uitgekeken. Zo kun je vier weken lang dezelfde planning per week aanhouden en daarna wisselen. Zo kun je zien hoeveel je vooruit bent gegaan in vier weken en toch niet uitgekeken raken op de oefeningen.

Doelen stellen

Wat ons bij het volgende punt brengt: doelen stellen. Afhangende van je gekozen activiteit kun je een doel stellen. Kies niet alleen een gigantisch doel, maar juist ook kleine haalbare doelen. Bouw deze doelen rustig op om te voorkomen dat je meteen oververmoeid raakt, geef jezelf een maand om langzaam te wennen aan je nieuwe leefstijl. Zodra je doelen begint te halen, zal het een stuk makkelijker worden om gemotiveerd te blijven. Doelen halen voelt namelijk altijd goed!

Koop een goede outfit

Je kent vast de uitspraak ‘Look good, feel good’ wel. Het werkt echt! Met een goede outfit waar je lekker in kunt bewegen, ben je meer op je gemak en zul je eerder zin hebben om te gaan sporten. Op Stanno.com vind je functionele sportkleding waarin je makkelijk kunt bewegen en er ook nog eens goed uit ziet.

Ga met vrienden

Sporten is leuker wanneer je dit met vrienden doet. Bovendien houdt iemand je zo verantwoordelijk en zul je minder snel afzeggen of op de bank gaan zitten. Kan de ander een keer niet, ga dan dubbel zo hard om het voor je maatje goed te maken. Nee, Netflix is dan niet de oplossing.

Doe het voor de lange termijn

Ja, we willen allemaal wel binnen een week een aantal kilo kwijtraken en een six-pack kunnen laten zien. Helaas is dit niet de manier om op lange termijn een goede leefstijl op te bouwen. Zeker wanneer je al een gezond gewicht hebt, duurt het gewoon langer voordat je grote verschillen ziet. Kijk dus niet naar de weegschaal en ook niet elke dag in de spiegel, maar richt je op hoe je je voelt. Hier zul je veel sneller vooruitgang in terug zien!

Related Posts