Dark Light

Jouw keuken schoon in een handomdraai

Het voorjaar is begonnen! Voor veel mensen is het voorjaar het startsein om een grote schoonmaak te houden. Vaak wordt daar tegenop gezien; het kost wat tijd en het is niet het leukste klusje. Maar het zorgt wel voor voldoening als je huis van top tot teen weer straalt en lekker fris is. Om je keuken zo snel en eenvoudig mogelijk schoon te maken hebben we een paar tips voor je. Zo is je keuken binnen een handomdraai weer heerlijk schoon en fris!

Start met opruimen

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd én maakt makkelijker schoon. Begin daarom je grote schoonmaak met het opruimen van de keuken. Start met het nalopen van al je kasten en opbergplekken. Vaak vind je daar producten die je niet meer gebruikt, niet meer goed zijn of zelfs kapot zijn. Door deze weg te gooien creëer je direct meer ruimte. Terwijl je de kasten aan het opruimen bent kan je er ook direct een doek door halen, wel zo efficiënt!

Apparatuur schoonmaken

Je keukenapparatuur, waaronder je koelkast, oven, magnetron en kookplaat, krijgen veel te verduren. Er willen nog wel eens etensresten blijven liggen en aangekoekt vet ontstaat snel. Neem je apparatuur daarom eens goed onderhanden. Haal de koelkast helemaal leeg en maak deze van top tot teen schoon. De oven en magnetron kan je schoonmaken door er een (geschikt) bakje water met schoonmaakazijn in te zetten en het apparaat vervolgens aan te zetten. Zo kan je eenvoudig het aangekoekte vet en vuil verwijderen. En vergeet ook je kookplaat niet te ontvetten. Let wel op de schoonmaakmiddelen die je gebruikt. Agressieve schoonmaakmiddelen en schuursponzen beschadigen namelijk je apparatuur en dat zou natuurlijk zonde zijn. 

Werkblad onderhouden

Het werkblad wordt over het algemeen veel en vaak gebruikt. Deze kan daarom ook wel een grondige schoonmaakbeurt gebruiken. Hoe je het werkblad en met welke middelen je het moet schoonmaken is afhankelijk van het materiaal. Kunststof kan je bijvoorbeeld het makkelijkst schoonmaken met wat allesreiniger of afwasmiddel. Maar rvs vraagt weer om een zachte doek met warm water en groene zeep. Verdiep je daarom eerst in het materiaal voordat je begint aan de schoonmaak van je werkblad!

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze keukens of ben je op zoek naar keukeninspiratie? In onze keukenwinkels staan onze deskundige en betrokken adviseurs voor je klaar. We bieden bij Kitchen4All keukens voor iedereen. “Zoveel mensen, zoveel wensen”, daarom beginnen we altijd met het leren kennen van onze klanten. Aan de hand van die kennismaking voorzien onze adviseurs je van onafhankelijk advies over het inrichten van je complete keuken. Samen gaan we op zoek naar jouw Kitchen4All keuken!

Related Posts