Dark Light

Velen van ons zijn inmiddels bekend met de Bitcoin. De bitcoin is een cryptovaluta, wat wellicht in de toekomst een wettelijk betaalmiddel gaat worden. Het is de eerste gedecentraliseerde digitale munt wat werkt zonder tussenkomst van een centrale beheerder of bank. Solana is een project gestart omtrent de cryptocurrency. De schaalbaarheid van de cryptocurrency is namelijk op dit moment het probleem. De schaalbaarheid heeft te maken met het aantal transacties wat per seconde plaatsvinden. Stel dat we in de toekomst allemaal gebruik willen maken van de blockchain, dan is de bedoeling dat dit wel gaat werken zonder eventuele storingen. Op het huidige netwerk van de Bitcoin is op dit moment om transactie snel af te handelen. Dit komt onder andere door de hoge transactiekosten en de lage snelheid van de transactie. Solana wil hier maar al te graag veranderingen in aanbrengen. Lees snel verder en ontdek de eventuele veranderingen. Wie weet ga jij binnenkort Solana kopen.

Technieken

De technieken op de huidige markt gaan enorm hard. Wanneer je één keer knippert met je ogen, is de volgende expert alweer bezig met het ontwikkelen van een nieuwe techniek. De Solana kan op dit moment ongeveer 50.000 transacties per seconde aan zonder storingen. Hiervoor worden ze onderhouden door ongeveer 200 nodes. Op dit moment wordt er gebruik gemaakt van een bepaald protocol: Proof of History. De lage transactiekosten en de schaalbaarheid van het netwerk is tot stand gekomen door het protocol. Bij het protocol vinden geen directe confirmatie plaats op het netwerk. De verschillende transacties kunnen ook achteraf worden goedgekeurd.

Use-case van Solana

Solana is een project wat is opgezet. Een aantal concurrenten werken ook met verschillende protocollen, zoals NEO, Tron en Ethereum. Iedere protocol heeft haar eigen doel. Het doel van Solana is de schaalbaarheid verbeteren, zodat de verschillende apps uiteindelijk beter kunnen functioneren. Op deze manier kan de Bitcoin bijvoorbeeld in de toekomst een wettelijk betaalmiddel gaan worden. Ethereum heeft op dit moment transactiekosten van meer dan 30 euro per stuk. Dit bedrag ligt enorm hoog, als je wilt dat de hele wereld gaat draaien op een blockchain. Het is namelijk niet rendabel om bij het afrekenen van je boodschappen elke keer 30 euro extra te gaan betalen. Solana wil zorgen voor een enorm snelle transactie, zodat de kosten van de transactie ook een stuk lager liggen.

Solana haalt het nieuws

In maart 2020 heeft de introductie van Solana plaatsgevonden. Hiermee heeft Solana zeker het nieuws bereikt. Sinds die tijd gaan de ontwikkeling rondom Solana razendsnel. Ondanks dat de vaart er al enorm zit, willen ze ontwikkelingen nog een extra zetje geven, voor een nog snellere groei.

Related Posts