Dark Light

Stel jouw bureaustoel in 

Vele bureaustoelen zijn verstelbaar. De zithoogte, zitdiepte, hoogte van armleuning en armleggers kan worden aangepast. Maar wat heb je aan deze verstelbaarheid als je de juiste hoogtes niet kent? Daarom gaan wij jou vandaag meer vertellen over het instellen van jouw bureaustoel. Als je stappen één voor één volgt, dan is de bureaustoel aan het eind perfect ingesteld voor jouw werkhouding. 

Zithoogte

Door beide voeten op de grond te plaatsen kom je achter jouw gewenste hoogte. Je bovenbeen mag heel iets naar beneden liggen, zodat je heupen hoger liggen dan je knieën. Op deze manier is de doorbloeding van je benen optimaal. Als je de doorbloeding tegenhoudt, dan krijg je een tintelt of dood gevoel in je voeten. Afhankelijk van jouw zooldikte dient de zithoogte te worden aangepast. 

Zitdiepte 

Het zitkussen van de bureaustoel dient ter ondersteuning van je bovenbenen en het zitvlak. De zitdiepte kan worden aangepast door het zitkussen naar voren of achteren te verschuiven. Een algemene regel is dat de ruimte tussen de voorkant van het zitkussen en de knieholte minimaal twee vingers en maximaal een vuist is. Wanneer de ruimte groter is  dan je vuist, dan kun je van de zitting afglijden. Bij een kleinere tussenruimte schuurt je knieholte tegen de zitting aan en dat kan irritatie opleveren.  

Rugleuning 

De hoek tussen de zitting en de rug is minimaal 90 graden. Het advies is om de hoek nog iets groter te maken, maar wel maximaal 110 graden. Dit zorgt voor een actieve houding. Wanneer de hoek tussen de zitting en de rug kleiner wordt gemaakt, dan zit je te rechtop. Een rechte houding is vermoeiend en zit vaak niet prettig. Soms kan de hoogte van de rugleuning worden ingesteld. Wanneer dit mogelijk is dient de leuning volledig je rug te ondersteunen. 

Armleggers 

De armleggers worden vaak niet gebruikt, doordat ze te laag zijn ingesteld. Een armlegger heeft wel degelijk een belangrijke functies. Het ondersteunt je arm. Vaak leggen we de armen op het bureau en zorgt het bureau voor de nodige ondersteuning. Het nadeel hierbij is dat je te ver naar voren moet zitten, waardoor je al snel last krijgt van je nekspieren. Het is dus van belang dat je lichaam dichtbij je lichaam zitten, zodat er binnen de comfortzone wordt gewerkt. Hiermee voorkom je eventuele spanning op je schouders. 

Meer informatie 

Wil jij graag advies over de functies van de bureaustoelen? Onze klantenservice staat voor je klaar om alle vragen te beantwoorden. Neem contact op door te bellen naar 053-206 80 20 of een e-mail te sturen naar info@katoprojecten.nl. Wil jij bureaustoelen kopen? Ontdek al onze bureaustoelen online of neem een kijkje in de showroom. Bij een bezoek aan de showroom dien je vooraf te reserveren. 

Related Posts