Dark Light

Heb jij je tanden gebleekt of heb je van je zelf al een mooie glimlach? Leer hoe je deze parels kan onderhouden, zodat je het langste kan genieten van een witte glimlach. Hieronder staan enkele tips die jou kunnen helpen om langdurig wit resultaat te behouden. Bovendien wordt er besproken welke gewoonten je beter kan vermijden voor een mooie lach.

Een witte glimlach

Een stralend witte glimlach is iets waar velen van dromen. Wellicht heb jij wel wat aan je tanden laten doen zoals een bleekgel, een bitje of heb je ergens je tanden laten bleken. Na het bleken van je tanden is het belangrijk om bepaalde gewoonten aan te nemen en andere te vermijden om ervoor te zorgen dat je langdurig van je witte resultaat kunt genieten. Hier zijn enkele handige tips voor het behoud van een witte glimlach:

Poetsen en flossen

Regelmatig poetsen en flossen: het is wellicht iets waar je niet altijd zin in hebt. Toch is het cruciaal om je tanden minstens twee keer per dag grondig te poetsen en dagelijks te flossen. Dit helpt bij het verwijderen van oppervlakkige verkleuringen en voorkomt de opbouw van tandplak, waardoor je tanden langer wit blijven.

Let op voedingsmiddelen

Het is belangrijk om op te letten wat voor voedingsmiddelen je gebruikt. Sommige voedingsmiddelen en dranken kunnen je tanden verkleuren. Denk bijvoorbeeld aan koffie, rode wijn, thee, frisdrank en bessen. Probeer deze consumpties te beperken of spoel je mond met water na het consumeren ervan om de vlekken te verminderen.

Beperk kleurstof houdende mondverzorging

Sommige mondverzorgingsproducten zoals mondspoelingen met kleurstoffen, kunnen je tanden verkleuren. Kies daarom voor kleurloze of doorzichtige mondverzorgingsproducten om dit te voorkomen. Een wittere tandpasta helpt meer dan een groene tandpasta.

Roken

Roken is een van de grootste boosdoeners als het gaat om het verkleuren van tanden. Het bevat nicotine en teer die zich kunnen hechten aan je tandoppervlak en gele vlekken kunnen veroorzaken. Stoppen met roken zal niet alleen je algehele gezondheid verbeteren, maar ook bijdragen aan het behoud van een witte glimlach.                                                                           

Na zorg

Na zorg is altijd cruciaal om zo lang mogelijk te genieten van het resultaat. Of je nu een bitje of gel hebt gehad voor extra witte gloed. Zelfs na het tanden bleken in Amsterdam, Utrecht of ergens bij jou in de buurt is er een manier om het witte resultaat lang te behouden. Ga bijvoorbeeld regelmatig op bezoek bij je tandarts voor een controle en professionele reiniging. Tandheelkundige professionals kunnen tandplak en oppervlakkige vlekken verwijderen, waardoor je tanden langer wit blijven.

Related Posts