Dark Light

Een woonkamer is pas compleet als er een mooi kunstwerk deel van mag uitmaken. Kunst vertelt namelijk iets over jou als persoon en kan ervoor zorgen dat de ruimte aanvoelt als een ruimte. En natuurlijk mag je heus wel meerdere kunstwerken in jouw woonkamer neerzetten, voor als je echt niet kunt kiezen. Maar, hoe pak je dat het beste aan? Hieronder geven wij jou een aantal tips hoe jij jouw huis kunt omtoveren tot een kunstfort. 

1. Zorg voor een geheel

Kunst kopen is misschien wel zo gepiept, maar het moet ook goed in jouw interieur passen. Een kunstwerk mag er natuurlijk wel uitspringen qua kleuren, maar de woonkamer moet niet rommelig lijken door het kunstwerk. Zorg er daarom voor dat het kunstwerk aansluit bij jouw stijl waardoor het kunstwerk een ware toevoeging zal zijn. En wanneer je meer dan een kunstwerk wil, is het belangrijk om af te wisselen. Het moet namelijk niet saai lijken, maar variërend.

2. Denk aan het formaat

En om wat meer variatie aan te brengen in jouw kunsthuis kun je speels omgaan met de formaten van de schilderijen. Zo kun je bijvoorbeeld een muur vol hangen met schilderijen, posters en foto’s. Hierbij is het wel belangrijk om overal dezelfde lijst te gebruiken. Ondanks dat het verschillende formaten zijn, betrek je alsnog de schilderijen bij elkaar. Je kunt er ook voor kiezen om twee schilderijen te kopen van dezelfde schilder. In dat geval is het wel mooi om twee dezelfde formaten te kiezen. Dat is vooral een idee wanneer je een kunstwerk niet in het midden van de kamer kunt hangen, omdat er bijvoorbeeld een deur of een schouw tussen zit. 

3. Kleurgebruik

Zoals net al werd benoemd mag een kunstwerk er wel uitspringen als het gaat om de kleuren. Vooral als jouw woonkamer neutrale kleuren bevat, zoals taupe, grijs of wit. Hier zal een kleurrijk schilderij zelfs een toevoeging zijn. Maar als je al veel kleuren in jouw woonkamer hebt, is het verstandig om jouw kunstwerken hierop af te stemmen. Zo zorg je ervoor dat het niet rommelig zal ogen.

4. Ga kunst huren

Het is leuk om jouw woning vol te hangen met allerlei kunstwerken. En nóg leuker is het om deze kunstwerken eens af te wisselen. Dat klinkt misschien niet voor de hand liggend, want kunstwerken zijn over het algemeen erg duur in de aanschaf. Maar gelukkig bestaat er ook een kunstuitleen: een galerie dat kunst verhuurt voor een klein bedrag per maand. Zo kun jij heel eenvoudig kunst afwisselen, als je er bijvoorbeeld op bent uitgekeken.

Related Posts