Dark Light

Met het vervagen van de traditionele inrichting neemt de eettafel meer en meer de rol van plek om samen te komen binnen het interieur op zich. Een zeer trendy verschijning is de eettafel met spinpoot, waar je ook nog eens makkelijk veel stoelen onder schuift. Het verklaart al vlot zijn toegenomen populariteit! 

De spinpoot

Je kan je er vast al wel een beeld van maken; de eettafel met spinpoot kan worden vergeleken met een spinnenweb waarbij de tafel op meerderen plekken steunt. Een spel van strakke lijnen dus en daarmee een trendy oplossing. Groot praktisch voordeel is zonder meer dat de poot centraal onder het tafelblad in gemonteerd, waardoor de hele rand van de tafel beschikbaar is. Ideaal om meerdere eetkamerstoelen rond de tafel te schuiven.

Organische vormen

Volkomen conform de huidige trends is een eettafel met spinpoot voorzien van een rond tafelblad zeer populair. Organische eettafels hebben zachte uit de natuur afgeleide rondingen en daarmee een speelse uitstraling. Ze kunnen prima dienen om rechte en strakke lijnen in de rest van het interieur te doorbreken en daarmee meer balans brengen. Doordat iedere organische eetkamertafel zijn eigen vorm heeft, is elke uitvoering ook uniek! Daarnaast leidt het organische tafelblad in combinatie met de strakke lijnen van de spinpoot tot een indrukwekkend geheel waaraan het niet alleen stijlvol, maar ook nog eens heel gezellig toeven is. 

Materiaal

In lijn met de organische vormen wordt ook veel gekozen voor materialen die dicht bij de natuur staan. Zoals mango- of acaciahout. Een eikenhouten tafelblad was zeer populair, maar meer en meer neemt het visgraat patroon dit over. Eigenlijk al jaren populair is de industriële look; waarbij de spinpoot dan prima van staal kan worden vervaardigd en het tafelblad van hout. Een succesformule die functionaliteit met warmte combineert en daarnaast ook prima past bij veel verschillende interieurstijlen.

Related Posts

Solana

Velen van ons zijn inmiddels bekend met de Bitcoin. De bitcoin is een cryptovaluta, wat wellicht in de…

Stel jouw bureaustoel in

Inhoud Stel jouw bureaustoel in ZithoogteZitdiepte Rugleuning Armleggers Meer informatie  Stel jouw bureaustoel in  Vele bureaustoelen zijn verstelbaar. De zithoogte, zitdiepte, hoogte…