Dark Light

Eetkamerstoelen hebben natuurlijk de meeste kans om vies te worden, omdat je er op zit als je aan het eten bent. Er kunnen vlekken of etensresten tussen de bekleding komen. Het is daarom belangrijk om eetkamerstoelen goed schoon te maken en te onderhouden. Als je dit regelmatig doet heb je veel langer plezier van de stoelen. Ben je benieuwd hoe je eetkamerstoelen het beste kan onderhouden? Lees dan verder en kom erachter!

Lederen eetkamerstoelen 

Leer is een tijdloos en duurzaam materiaal wat mooi staat in veel verschillende keukens. Doordat het een dierlijk materiaal is, is het belangrijk om dit goed te onderhouden. Als dit niet gebeurd is de kans groot dat het uitdroogt. Leer is uitgedroogd als het ruw aanvoelt. Je kan dit voorkomen door de stoelen niet in direct zonlicht te zetten en niet tegen de verwarming aan. Als je merkt dat het leer ruw wordt, dan is het tijd om het te reinigen. Niet ieder type schoonmaakmiddel is geschikt om leer te reinigen, schaf dus een speciaal schoonmaakmiddel aan dat geschikt is voor leer. 

Stoffen eetkamerstoelen

Bij stoffen eetkamerstoelen is het belangrijk om ze goed te stofzuigen. Als je dit regelmatig doet, voorkomt het eventuele vlekken van kruimels. Als er toch een vlek in komt, kan je die er het beste uithalen met warm water en soda. Lukt het daarmee niet? Gebruik dan warm water met een scheutje ammoniak of schoonmaakazijn. Het is belangrijk dat je een schone microfibre doek gebruikt en daarmee op de vlek dept. Als je wrijft bestaat er een grote kans dat de vlek groter wordt. 

Laat je inspireren!

Een lederen stoel is lastiger om te onderhouden dan een stoffen stoel, maar met het juiste schoonmaakmiddel is het geen probleem. Ben je uitgekeken op jouw huidige eetkamerstoelen? Neem dan eens een kijkje op de website van UbranSofa en laat je inspireren door de prachtige collectie. 

Related Posts