Dark Light

De juiste kitsoort kiezen klinkt heel makkelijk, toch zijn er een hoop punten waar je op moet letten. Als jij buiten iets wilt afkitten heb je immers andere kit nodig dan wanneer jij sanitair wilt afkitten. Maar, wat zijn nou de verschillende soorten kit die je kunt kopen. In deze blog leggen wij je graag uit waar jij op moet letten en welke soorten er zijn. Lees je mee?

Wat is kit?

Voor we uitleggen waar je precies op moet letten, willen we graag kort uitleggen waar kit precies voor wordt gebruikt. Kit wordt gebruikt om kieren af te dichten. Zo voorkom je dat er viezigheid in of tocht door de kier heen komt. Kit is elastisch en ook erg buigzaam. Ook als de kit al is opgedroogd. Daarnaast heeft kit een goede lijmkracht, waardoor het ook gebruikt wordt om verschillende materialen aan elkaar te lijmen. Het ligt dan ook aan de situatie welke kit ‘het beste’ is en waar je op moet letten.

Sanitairkit

Wil jij in jouw badkamer de kieren kitten? Dan is het verstandig om kit te gebruiken die voor badkamers bedoeld is. Sanitairkit is namelijk elastischer dan gewone kit. Badkamers zijn vaak vochtige ruimtes waardoor schimmel op de loer ligt. Sanitairkit is beter bestand tegen schimmels en vocht die je snel in de badkamer kan terug vinden. Let wel op, sanitairkit is vaak niet bestand om overheen te schilderen.

Keuken kitten

In de keuken raden wij aan om siliconenkit te gebruiken. Deze kit is minder elastisch dan sanitairkit, maar wel goed bestand tegen vocht en schimmels. De siliconenkit is redelijk hetzelfde, maar net wat geschikter voor drogere ruimtes zoals de keuken.

Kozijnen

Voor het kitten van ramen is het verstandig om hier speciale kit voor te gebruiken. Beglazingskit is gemaakt voor het afdichten en netjes voegen van ramen. Deze kit kan goed tegen vocht en verschillende temperatuurschommelingen. Naast het gebruik van deze kit op de ramen, kun je hem ook goed gebruiken om te gebruiken bij voegen van kozijnen en de vensterbanken.

Kitten van hout

Wil jij kit gebruiken bij houtwerk? Dan raden wij aan om acrylaatkit te gebruiken. Deze kit is gemakkelijk in het gebruik, zo kunnen ook ‘beginners’ deze kit gebruiken. Acrylaatkit is ook goed te gebruiken als jij overschilderbare kit zoekt. De kit hecht namelijk goed op verschillende materialen. Ook is acrylaatkit makkelijk af te vegen als je per ongeluk wat kit knoeit.

Related Posts